Θεοδοσιάδου Εύα – Ψυχολόγος

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2003 (αριθμός αδείας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου 24/16229). Το ενδιαφέρον μου ήταν κυρίως στις ανθρώπινες σχέσεις και αυτό με οδήγησε σε τετραετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας Θεσσαλονίκης που είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Οικογενειακής Θεραπείας (E.F.T.A). Έκτοτε, ανανεώνω διαρκώς τις  γνώσεις και ψυχοθεραπευτικές μου δεξιότητες μέσα από τη συμμετοχή μου σε σεμινάρια, ημερίδες και ομάδες εποπτείας που προάγουν κυρίως τη συστημική σκέψη.

 

Δουλεύω ιδιωτικά από το 2007  κυρίως με περιπτώσεις κατάθλιψης, πανικών, φοβιών, δυσκολιών στις σχέσεις, άγχους και  αυτοπεποίθησης, συμβουλευτικής γονέων και ζεύγους και οικογενειακής θεραπείας.

Παράλληλα με την ελεύθερη δραστηριότητά μου, έχω συνεργαστεί με διάφορα πλαίσια παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. Συνεργάστηκα εξωτερικά με το Κέντρο Παιδοψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας Τιμόθεου Σάββα (2009-20011), παρείχα υπηρεσίες ως σύμβουλος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο Κέντρο Εργάνη (2006-2009)( http://ergani.gr/), υπήρξα Υπεύθυνη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων στο ΚΕΚ ΕΡΓΟΜΑΘΗΣΗ Α.Ε (http://www.learnjob.gr/) και Κέντρο ΕΛΚΕΠΑ Μ.Κ.Ο (2004-2006). Είχα επιστημονική συνεργασία με το Κέντρο Ειδικής Αγωγής.  Έχω αναπτύξει μεγάλη διδακτική εμπειρία σε μαθήματα ψυχολογίας και επικοινωνίας μέσα από τη συνεργασία μου με ΚΕΚ και ΙΕΚ και αρθρογραφώ σε διάφορα ηλεκτρονικά περιοδικά (Flow Magazine.gr, 2search.gr, pediatros-thes.gr)

Τα τελευταία 5 χρόνια συντονίζω ομάδες συμβουλευτικής γονέων υπό την αιγίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ( http://inedivim.gr/), και από το 2012 είμαι μέλος ερευνητικής ομάδας στην Αναστοχαστική Θεραπευτική Πράξη. Την περίοδο αυτή εργάζομαι  στο Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης της  Γενικής Γραμματείας Ισότητας σε συνεργασία με το ΚΕ.Θ.Ι. (http://www.isotita.gr/).  Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας & Παιδιού ‘νησίδα’ (www.nisida.gr)  είναι  η επαγγελματική μου έδρα. Στο Κέντρο Νησίδα παρέχω υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής κυρίως σε εφήβους, ενήλικες, γονείς, ζευγάρια και οικογένειες καθώς επίσης και υπηρεσίες ομαδικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων και ομαδικής συμβουλευτικής γονέων.