Βασίλειος Σταματίου – Πλαστικός Χειρουργός

Εκπαίδευση και Ακαδημαϊκοί Τίτλοι

Ο γιατρός Σταματίου Βασίλειος, απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Anatolia της Θεσσαλονίκης, σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτηση έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες  όπου αρχικά ολοκλήρωσε την  ειδίκευσή του στη Γενική Χειρουργική  στο State University of New York. Στη συνέχεια, ειδικεύθηκε  στην πλαστική χειρουργική στο University of Florida στο Jacksonville, υπό την εποπτεία του γνωστού πλαστικού χειρουργού Bernard Kaye, που διετέλεσε πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. Ο κ. Σταματίου στη συνέχεια εργάστηκε ιδιωτικά για 15 χρόνια στο Clearwater της Florida  συνεργαζόμενος με τα νοσοκομεία Morton Plant και Mease.

Τα χρόνια αυτά ίδρυσε και διεύθυνε την ΄΄Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Palm Harbor΄΄  όντας ο υπεύθυνος πλαστικός χειρουργός του τμήματος Αισθητικής Χειρουργικής. Κατά την πορεία του ως πλαστικός χειρουργός, ο κ. Σταματίου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε διάφορες αισθητικές επεμβάσεις συμπεριλαμβανομένων: facelift με μικρές τομές, πλαστική κάτω βλεφάρων με lifting του μέσου προσώπου καθώς  και στην προσθετική στήθους. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων ο κ. Σταματίου αναγνωρίστηκε ως ειδικός στη διόρθωση επιπλοκών της αυξητικής στήθους έχοντας εκτελέσει πάνω από 600 τέτοιες επεμβάσεις  από το 1993.

Το 2000 επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη όπου και ίδρυσε το κέντρο Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής Excel Medi Spa & Laser και είναι μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου από της ιδρύσεώς του. Είναι μέλος της  Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής από το 1991.Υπήρξε ομιλητής σε πολλά πανελλήνια και διεθνή συνέδρια πλαστικής χειρουργικής με θέματα αισθητικής χειρουργικής, έχει δημοσιεύσει  άρθρα σχετικά με την αισθητική χειρουργική σε πολλά περιοδικά και έχει εμφανιστεί σε τοπικά και εθνικά τηλεοπτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στην Αμερική.

Για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της θεραπείας του κάθε ασθενή του, ο κ. Σταματίου συνεργάζεται στο Excel Medi Spa & Laser με τους εκπαιδευμένους στην Αμερική συναδέλφους του, την κυρία Τίνα Ράλλη ιατρό δερματολόγο και την κυρία Μαρκέλλα Διαμαντή ιατρό αναισθησιολόγο στον σχεδιασμό και εφαρμογή των ενδεδειγμένων συντηρητικών και επεμβατικών θεραπειών. Η κ. Διαμαντή που ειδικεύεται στη χειρουργική μιας ημέρας χωρίς νοσηλεία, μαζί με τον κ. Σταματίου συντονίζουν την προεγχειρητική και μετεγχειρητική φροντίδα του ασθενή στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο.