Μπασκίνη-Αρσένη Μαρία – Διατροφολόγος

Η Μαρία Μπασκίνη MSc, RD είναι Κλινική Διαιτολόγος – Ειδική Διατροφολόγος. Απόφοιτος του University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας (BSc Nutrition) και του New York University των ΗΠΑ (MSc Clinical Nutrition) καθώς και πιστοποιημένη Διαιτολόγος στις ΗΠΑ (RD). Παράλληλα είναι υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Εργάστηκε αρχικά ως βοηθός Διαιτολόγου στο Kantonspital St. Gallen στην Ελβετία και στη συνέχεια ως υπεύθυνη Κλινική Διαιτολόγος στο New York University Medical Center στη Νέα Υόρκη στο τμήμα μεταμόσχευσης ήπατος και νεφρών. Από το 2004 διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και είναι εξωτερικός συνεργάτης του τμήματος υγείας της Τράπεζας της Ελλάδας.

Έχει μεγάλη εμπειρία στη διατροφική αντιμετώπιση παθήσεων όπως καρδιοαγγειακά νοσήματα, λεμφοίδημα, υπερλιπιδαιμίες, σακχαρώδη διαβήτη, γαστρεντερολογικές διαταραχές και παχυσαρκία καθώς επίσης στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή των εγκύων και των αθλητών.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων, του Obesity Society και μέλος της ομάδας διαχείρισης βάρους του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων.